Westerkaap

Stemmen op Buurtkamerplan

3 mei 2019Sineke Middel

Twee van onze buurtgenoten van Stadsdorp Westerdok, Marga Sleijser en Dick van Haaster, hebben in het kader van Centrum Begroot het idee ingediend om een Buurtkamer van de grond te krijgen, waarvoor een ruimte ter beschikking wordt gesteld. Om het plan verder te brengen zijn er minstens 50 likes nodig. Lees het plan in het vervolg van de tekst en breng je stem uit!

Ga naar https://centrumbegroot.amsterdam.nl/plan/57 om je stem uit te brengen.

Op het mooie Westerdok missen we een plek waar je elkaar als buurtgenoten opzoekt en ontmoet. Een plek hebben waar je makkelijk een praatje maakt met buren, een bakkie drinkt of een krantje leest. Dat kan natuurlijk wel in een  café, maar die zijn prijzig en de kans dat je er met een buurman of -vrouw aan de praat komt, is niet zo groot.

Er zijn mensen die activiteiten willen organiseren op het Westerdok: samen eten met buurtgenoten, een bingo avond, klaverjassen, een buurtfeest, een dansavond, een optreden van een muziekgroep.
Stadsdorp Westerdok organiseert maandelijks het Buurzaam eten in WesterdokPoint. Het is erg onzeker of deze ruimte in de toekomst beschikbaar blijft. Tijdens de maaltijden ontstaan allerlei initiatieven, waaruit nieuwe activiteiten voortkomen. Voorbeelden daarvan zijn: de Feestcommissie 10 jaar Westerdok met gelegenheidskoor, Zangclub , Filosofie groep, Klaverjasclub, Bridgeclub, Franse conversatie, Engelse conversatie, enz. Voor al deze activiteiten is er geen ontmoetingsplek beschikbaar. 

Ook de verschillende VvE’s op Westerdok /IJdok en diverse commissies moeten elke keer op zoek naar een geschikte ruimte.

Noodgedwongen vinden bijeenkomsten vaak bij mensen thuis plaats. Dat is niet altijd handig. Mede daardoor komen sommige initiatieven niet van de grond.

We willen met de gemeente en/of een woningcooperatie afspraken maken over het ter beschikking stellen van een ruimte op ons eiland: dichtbij, gezellig en voor iedereen die wat wil organiseren bruikbaar